Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Baby

Motoriek

Iedere baby ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. De aanleg van je kind bepaalt voor een groot deel hoe het zich ontwikkelt, maar ook de conditie en de omgeving waarop het reageert zijn van invloed. Het is leuk om ook naar andere kinderen te kijken, zonder al te veel te vergelijken. Jouw kind is tenslotte uniek!

Ontwikkeling van de motoriek

De eerste drie maanden ontwikkelt je kind zich heel snel en gaat het bewust en gericht bewegen. Na een maand of twee vinden baby’s het leuk om zich aan je vingers op te trekken tot een half zittende of zittende positie.

3 tot 6 maanden

Tussen de 3 en 6 maanden leert je kind iedere dag wel iets! Kinderen ontdekken nu hun eigen handjes en voetjes. Ze proberen hun voetjes vast te pakken en stoppen hun teentjes in de mond. Eigenlijk stoppen ze alles in hun mond, ook vingertjes en speelgoed!

6 tot 12 maanden

Als je kind ongeveer 6 tot 12 maanden oud is, leert het steeds beter grijpen en voorwerpen vastpakken. De fijne motoriek is al een stuk beter. Je kind leert zitten en kruipen. Rond 9 maanden gaan kinderen zich optrekken om te gaan staan.

Vanaf 13 maanden

Veel kinderen gaan vanaf 13 maanden voor het eerst los lopen. Door veel te oefenen leren ze steeds soepeler lopen. Natuurlijk wordt de veiligheid in en om het huis dan steeds belangrijker!

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Ook goed om te weten
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 - 799 904 of stel hier je vraag