Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Boksen

Bokscoaching

Wat is Bokscoaching voor jongeren
Jezelf een stukje beter leren kennen door te boksen. Dat klinkt interessant en kan met behulp van Bokscoaching voor jongeren. Je wordt niet getraind om een betere bokser te worden. Daarvoor verwijzen we je graag naar een goede lokale boksschool. Bokscoaching helpt jou juist om meer inzicht te krijgen in je eigen gedragspatronen. Bij Bokscoaching worden boksoefeningen ingezet om te komen tot meer zelfinzicht en om bij te dragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit boksen als middel voor gedragsverandering wordt ook wel agogisch boksen genoemd. Tijdens de Bokscoaching bijeenkomsten wordt er gezocht naar een balans tussen ervaren, reflectie en bespreken. De nieuwe inzichten zijn vanuit de sportruimte vaak goed te vertalen naar jouw eigen leefwereld. Bokscoaching is een preventief aanbod gericht op coaching en is dus geen behandeling.

Voor wie is Bokscoaching geschikt
Bokscoaching wordt op dit moment aangeboden voor jongens in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Bokscoaching is voor jou geschikt wanneer je ervoor open staat om jezelf beter te leren kennen met behulp van boksoefeningen en je een persoonlijke ontwikkelvraag hebt waarmee je aan de slag wil. Voorbeelden van thema’s waarmee binnen Bokscoaching wordt gewerkt zijn: opkomen voor jezelf, ruimte geven en nemen, hulp vragen, grenzen aangeven en aanvoelen, communiceren, samenwerken, lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen en het omgaan met emoties. Bokscoaching is extra geschikt wanneer je niet alleen maar wil praten aan tafel, maar juist ook wil leren door te doen.

Hoe ziet een Bokscoaching traject eruit
Een Bokscoaching traject start met een aanmelding per e-mail, meestal door je ouders. Wanneer je 16 jaar of ouder bent kan je ook jezelf aanmelden. Na de aanmelding wordt er contact opgenomen en een gezamenlijk kennismakingsgesprek gepland om meer te horen over jouw situatie en waaraan je graag zou willen werken. Je formuleert hierbij je eigen ontwikkelvraag en relevante thema’s. Vervolgens wordt er voor jou een Bokscoaching traject op maat gemaakt met boksoefeningen die aansluiten bij jouw persoonlijke ontwikkelvraag. Een Bokscoaching traject bestaat uit maximaal 3 individuele bijeenkomsten van een uur op locatie van het CJG Harderwijk. Er wordt afgesloten met een evaluatie- en adviesgesprek om de voortgang te bespreken.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan individuele Bokscoaching.

Aanmelden en meer informatie
Ouders en jongeren die vragen hebben of een aanmelding willen doen, kunnen een e-mail sturen naar Remco Snippe op: r.snippe@cjgharderwijk.nl