Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Boeken

De eindexamens zijn begonnen!

Het CJG Harderwijk wenst alle jongeren die eindexamen gaan doen heel veel succes!

De eindexamens binnen het voortgezet onderwijs beginnen dit jaar op donderdag 9 mei en duren tot donderdag 23 mei. Wij geven je graag nog wat handige tips om je extra goed voor te bereiden. Hier komen de tips:
• Kennis geeft macht. Bekijk goed je examenrooster. Dit geeft rust en overzicht.
• Maak een goede planning. Dit gaat je zeker helpen om je goed voor te bereiden en voorkomt een hoop last-minute stress!
• Begin op tijd en herhaal de leerstof. Wanneer je de leerstof op meerdere momenten bestudeert zullen je hersenen de leerstof beter opslaan in je lange termijn geheugen!
• Ga op tijd van huis. Te laat komen geeft stress en kan natuurlijk niet!
• Zorg voor ontspanning tussendoor. Probeer na elk uur studeren even een kwartiertje iets anders te doen, zoals een kop thee drinken of even een rondje wandelen. Je zal merken dat je hierna weer veel geconcentreerder verder kan met studeren!
• Eet en drink gezond en genoeg. Je hersenen hebben ook brandstof nodig om goed te kunnen werken. Goede voeding is hiervoor belangrijk en levert je voldoende energie om al die kennis in je geheugen op te kunnen slaan!
• Slaap goed. Vaak onderschat, maar je hersenen hebben slaap nodig om alles wat je overdag meemaakt (zoals studeren) goed op te kunnen slaan in het geheugen. Probeer 8 uur nachtrust te pakken. En als je uitgerust bent, presteer je beter op een toets.
• Beloon hard werken. Na een flinke sessie studeren mag je jezelf best belonen met iets om te ontspannen. Dat werkt motiverend. Heb je bijvoorbeeld uitstelgedrag, probeer jezelf dan een passende beloning in het vooruitzicht te stellen nadat je lang hebt gestudeerd!
• Vertrouw op jezelf. Ook als je even onzeker bent of het zwaar hebt. Probeer positief te denken en te vertrouwen op alle kennis die je hebt. Dat gaat je zeker helpen!


Namens het CJG Harderwijk wensen we jullie heel veel succes met alle eindexamens. We hopen over een paar weken heel veel schooltassen aan een vlaggenstok te zien hangen, zodat we weten dat jullie zijn geslaagd!