Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Interview

Gezocht: ouders die willen bijdragen onze jeugdhulp te verbeteren!

Heb jij als ouder ervaring met de jeugdhulp vanuit onze jeugdgezondheidszorg (JGZ) binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk? Dan kan jij een belangrijke bijdrage leveren om de kwaliteit van onze jeugdhulp te verbeteren!


Wat is de bedoeling

Wij zoeken maximaal 8 ouders die getraind willen worden om andere ouders te interviewen over de geboden jeugdhulp & we zoeken ouders die eenmalig daarover geïnterviewd willen worden! De ouders die andere ouders gaan interviewen noemen we de "cliëntinspecteurs". Hiervoor kan je je inmiddels niet meer opgeven.

Let op! Wij zoeken wel nog ouders die eenmalig door een andere ouder geïnterviewd willen worden over de CJG jeugdhulp en hun mening, tips en advies willen geven!

In een 3-tal workshops worden de cliëntinspecteurs getraind om de interviews te gaan afnemen. Gezamenlijk worden er relevante interviewvragen bedacht en geoefend. Tijdens de workshops wordt er uiteraard gezorgd voor drinken en wat lekkers op tafel! De cliëntinspecteurs gaan zelf, of in tweetallen, een aantal interviews afnemen bij een andere ouder die ook jeugdhulp bij het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft ontvangen. Vervolgens worden de resultaten besproken en wordt er toegewerkt naar een eindpresentatie met bevindingen en aanbevelingen om onze jeugdhulp te verbeteren! De cliëntinspecteurs ontvangen na afloop een passende beloning + certificaat voor hun waardevolle inzet. Alle informatie uit de interviews wordt anoniem verwerkt, zodat niks herleidbaar is naar de persoon die geïnterviewd wordt.

Waar en wanneer
De 3 workshops zullen plaatsvinden op de dinsdagavond, namelijk: 8 + 15 oktober + 3 november van 19:30-21:00uur. De interviews zullen in overleg plaatsvinden in de periode tussen workshop 2 en 3. De presentatieavond staat gepland op dinsdagavond 19 november. De locatie van de bijeenkomsten is het CJG Harderwijk.

Aanmelden
Wanneer je interesse hebt of jezelf wil aanmelden, geef dan aan of het om de rol van cliëntinspecteur gaat of voor het eenmalige interview. Vermeld bij aanmelding graag je naam + telefoonnummer, zodat we je kunnen bereiken en uitnodigen. Je contactpersoon bij het CJG heeft eventueel ook meer informatie op papier beschikbaar. Doe je mee?! Dan graag een e-mail sturen naar: g.petersen@ggdnog.nl

Wij kijken erg uit naar de aanmeldingen en hopen op een succesvolle cliëntinspectie met waardevolle bevindingen en adviezen om onze dienstverlening te kunnen blijven optimaliseren. Dit uiteraard in het belang van kind en gezin!

Via deze link vind je een filmpje op YouTube met sfeerbeelden van eerdere cliëntinspectie eindpresentaties (door jongeren & door ouders): https://www.youtube.com/watch?v=ZP7ZbEspHdA 

Namens het gehele Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk alvast bedankt voor jouw deelname!