Jeugdzorgorganisaties bundelen krachten in FACT Jeugd Noord-Veluwe

Vier jeugdzorgorganisaties werken vanaf februari samen in FACT Jeugd Noord-Veluwe. Het gaat om ’s Heeren Loo, GGz Centraal, Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Veluwe en Accare. Het FACT team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan jongeren met complexe problematiek en problemen op diverse levensgebieden. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten is de hulp krachtig en doeltreffend.

De doelgroep van het FACT team zijn jongeren die te maken hebben met psychische problemen, gedragsproblemen, een verstandelijke beperking en/of een verslaving. Vaak hebben ze ook schulden, een gebrek aan sociale contacten, verzuimen ze van school of hebben ze geen werk. De professionals van het FACT Jeugdteam zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat deze jongeren hun leven weer op de rit krijgen. Daarin zijn ze zeer vasthoudend. Ze zoeken hen op in hun eigen omgeving. Ze helpen hen om een leven op te bouwen met vriendschappen, school en/of werk.

FACT Jeugd werkt met zo weinig mogelijk hulpverleners binnen het gezin en maakt goede afspraken over samenwerking en regie. Het gezin wordt zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling. Het team kan meerdere vormen van behandeling en begeleiding bieden. Samen met de jeugdigen en het gezin wordt gekeken welke vorm het beste past.

 Met hulp van FACT Jeugdteams krijgen kinderen en jongeren mogelijkheden om zich weer te ontwikkelen in hun relaties met de omgeving, met school of het oppakken van werk, zelfstandig te wonen en op een plezierige manier vrije tijd door te brengen. Kortom, stappen te zetten op weg naar persoonlijke groei en maatschappelijke participatie.

Het team FACT Jeugd Noord-Veluwe is actief in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Oldebroek, Putten en Elburg.