Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
moveit2018

Move (F)it 2018

Met Move (F)it werken aan een gezond gewicht! (8 t/m 12 jaar)

Vanuit JOGG Harderwijk (Jongeren op gezond gewicht)  is Move (F)it  de gecombineerde leefstijl interventie ontwikkeld. In dit programma komen bewegen, gezonde voeding en opvoeding aan bod.

 Doel van de interventie is fitter worden. Het plezier in bewegen staat voorop, daarnaast het maken van gezondere keuzes in voeding waardoor een gezondere leefstijl en eetpatroon bereikt wordt.

 Voor wie? Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud met overgewicht die willen werken aan een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl. Dit is een groepsprogramma voor kinderen.  Ook de ouders/verzorgers participeren, voor hen zijn er 4 themabijeenkomsten over voeding en opvoeding. De ouders/verzorgers zijn welkom bij de eerste en laatste sport en spel bijeenkomst.

 Move (F)it is een programma van 24 weken. Tweewekelijks gaan we aan de slag met sport en spel.  Tijdens de lessen zijn we intensief bezig met bewegen/sporten, voeding, opvoeding en de combinatie hiervan. Voor het complete programma van 24 weken met alle bijeenkomsten voor kinderen en ouders wordt een éénmalige bijdrage gevraagd van €40,-  . Mocht dit bedrag financieel niet haalbaar zijn, maak dit dan bespreekbaar tijdens het intake gesprek. Er zijn mogelijkheden voor financiering vanuit het Jeugd Sportfonds.

 Move (F)it start bij voldoende deelnemers in het najaar van 2018.

Deelnemende organisaties zijn CJG/GGD Harderwijk, Buurtsportcoach Gezonde Leefstijl Pepijn Albers, Sportcentrum Iedema en Voedingsdeskundigen.

 Aanmelden voor Move (F)it kan via het CJG, info@cjgharderwijk.nl of Tel. 0341-799904. 

Bij de aanmelding graag naam van ouder en kind en contact gegevens vermelden. De GGD verpleegkundige Marjo van der Vegte zal binnen een week na aanmelding contact opnemen en een afspraak maken voor een intake gesprek.