Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Ouderschap

Werk en kinderen

Het is vaak een hele uitdaging om de opvoeding en zorg voor je kind te combineren met je werk of je [a=6632,studie].

Planning werk en gezin

Een baan geeft je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, je hebt sociale contacten met collega's en klanten en je hebt een inkomen. Maar het combineren van je werk en gezin vraagt om een goede planning. Je moet veel regelen en op elkaar afstemmen, zoals je werktijden, maar ook de [a=6614,kinderopvang] en het huishouden.

Maak tijd voor jezelf

Werken en kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Probeer je niet [a=6611,schuldig te voelen] als het één ten koste gaat van het ander. Maak een goede onderlinge [a=6610,taakverdeling] en maak [a=6574,tijd voor jezelf]. Je moet tenslotte ook weer eens opladen.

Werk en gezin combineren

Om werk en kinderen goed te kunnen combineren, gaan sommige ouders [a=6612,parttime werken]. Soms is tijdelijk [a=6615,verlof] een goede oplossing. Als je werk het toelaat, kan het ook stress schelen om af en toe [a=6564,thuis te kunnen werken].

Voordelen van thuis werken

Als je thuis werkt, kun je je werk makkelijker combineren met de zorg voor je kind(eren). Als je kind thuiskomt van school, ben je zelf thuis om het op te vangen. Je hoeft je kind dan bijvoorbeeld niet naar de (buitenschoolse) [a=6614,opvang] te laten gaan.

Nadelen van thuis werken

Een nadeel kan zijn dat je minder contact met collega’s hebt en minder binding met het bedrijf. Ook heb je thuis een goede werkplek nodig. Sommige mensen zijn thuis snel afgeleid. Anderen doen thuis juist meer.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 - 799 904 of stel hier je vraag