Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Ouderschap

Werk en gezin

Het combineren van werk en gezin is voor iedereen een uitdaging. In een zorgintensief gezin geldt dit des te meer. Misschien vraag je je af of je wel wilt blijven werken.

Blijven werken?

Als je je werk op dit moment als een last ziet, denk je er misschien over om te [a=7112,stoppen met werken]. Maak niet te snel dit soort beslissingen. Misschien ziet je situatie er over een tijd weer anders uit.

Voor jezelf zorgen

Om de combinatie van werk, gezin en de zorg voor je kind vol te kunnen houden, is het belangrijk om ook goed [a=7113,voor jezelf te zorgen]. Leg de lat niet te hoog. Parkeer taken die even kunnen wachten op een to-do lijstje.

Verlofregelingen

Wanneer je kind extra zorg nodig heeft, heb je recht op [a=7114,zorgverlof]. Je kunt in je cao vinden op hoeveel uur je recht hebt. Werk je als zelfstandige? In dat geval kun je misschien aanspraak maken op Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz).

Overbelasting

Helaas raken veel ouders van zorgintensieve kinderen [a=7115,overbelast]. Probeer alert te zijn op wat je lichaam aangeeft. Zo kun je op tijd ingrijpen en zorgen voor herstel.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 - 799 904 of stel hier je vraag