Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
bellenblaas bellenblaas

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de buurt, interessante cursussen of trainingen! Bekijk onderstaande nieuwsberichten voor meer informatie.

Nieuws

vacature
Vacature jeugd- en gezinswerker CJG Harderwijk 32 uur Het CJG is er voor alle vragen op het gebied van opvoeden, opgroeien en gezondheid. Wij ondersteunen daarbij zo kort als kan en zo lang als nodig en zijn het aanspreekpunt voor professionals en ieder ander die betrokken is bij dit soort vragen en je kennis nodig hebben. Het familiegroepsplan is de basis van ons handelen. De Jeugd- en gezinswerker kan methodisch én getransformeerd werken, heeft kennis over de ontwikkeling van kinderen en het begeleiden ouders en ieder ander die betrokken is bij deze ouders/gezinnen. Daarbij ontwikkelt de jeugd- en gezinswerker zich tot een gespecialiseerde generalist op verschillende thema’s, zoals kinderen en echtscheiding, groepstrainingen, enzovoorts. Wanneer specialistische hulp moet worden geregeld kom je samen met ouders/opvoeders tot een passend plan waarvoor je dan een (verlening)besluit moet kunnen schrijven. Ook heeft het CJG een preventietaak binnen de gemeente. Wij zetten daarvoor naast jeugd- en gezinswerkers, de jeugdgezondheidszorg van Icare en GGD in.
Lees meer
want-to-work-for-us_cropped91938.png
Vacature jeugdprofessional in het CJG 24 uur Wij zijn per 1 april 2021 op zoek naar een jeugdprofessional voor 24 uur/week in Harderwijk.
Lees meer
puber_jongens_met_telefoon
Online workshop: Omgaan met emoties van tieners op donderdag 22 april Heb je ook wel eens het gevoel dat je 10 keer moet vragen of je tiener nu eindelijk eens zijn schoenen opruimt? Of hoe je moet reageren als je tiener boos is? Of wat je kan doen als je tiener zich somber voelt? En heb je behoefte aan praktisch advies?
Lees meer
laptopopbank.jpg
Blog Schrijvmeisje: 'Achter de schermen' Blog: 'Achter de schermen'
Lees meer
gezondaantafel
Gezond aan tafel met...... De komende weken, telkens op een dinsdagavond, organiseren wij namelijk vanuit het programma JOGG een aantal webinars voor ouders/verzorgers met experts op het gebied van gezondheid. De webinars zijn gratis, het enige wat je hoeft te doen is op aangegeven tijdstip inschakelen op ons kanaal!
Lees meer
corona-afbeelding 1.jpg
CJG Harderwijk biedt in coronatijd een luisterend oor De periode waarin we te maken hebben met corona duurt langer dan verwacht. Dit kan voor spanningen zorgen. Spanningen die er misschien al waren, of die door de situatie juist zijn ontstaan. Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk biedt een luisterend oor.
Lees meer
vadermoederkind.png
Cursus voor kinderen van gescheiden ouders: 'Alles is anders' gaat weer starten. Hoe goed je als ouder ook je best doet, je kind is onvrijwillig slachtoffer van een scheiding. Sommige kinderen zijn na de scheiding van hun ouders verdrietig, in de war of boos. Een steuntje in de rug om ze door een moeilijke tijd heen te helpen is heel veel waard. Of de scheiding nu 2 maanden, 2 jaar of langer geleden is. In deze groep praat je kind daar met andere kinderen over. Ook tekenen en schrijven helpt soms om dingen die je kind voelt kwijt te kunnen.
Lees meer
beeldbellen.webp
Beeldbellen met de JGZ Vanwege het coronavirus werken we alleen op afspraak en natuurlijk zorgen we ervoor dat een bezoek aan het consultatiebureau veilig is. Om er voor te zorgen dat  het niet te druk wordt in de wachtkamer, doen we een deel van de afspraken via telefoon of via beeldbellen. Als jouw afspraak telefonisch is of via beeldbellen, dan ben je hier altijd van tevoren over geïnformeerd door jouw JGZ team. Natuurlijk kun je ook zelf aangeven als jouw voorkeur uitgaat naar een online (beeldbel) consult. Lees hier meer over onze actuele werkwijze rondom corona.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: Wat is een kwetsbaar kind? Deze vraag laat mij maar niet los de laatste tijd. Sinds 16 december zijn alle scholen dicht om het aantal corona besmettingen te laten dalen. In eerste instantie volgens mij ingegeven door het feit dat ouders veel meer naar kantoor blijven gaan dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar. Het is toch verschrikkelijk dat kinderen moeten leiden onder volwassenen die het thuiswerken niet zien zitten of door werkgevers die eisen dat hun werknemers naar kantoor komen?!
Lees meer
logo_NJI_2020.png
Steun aan ouders van jongeren in coronatijd Opvoeden van pubers blijft lastig voor ouders en dat is in deze coronatijd helemaal een uitdaging. Hoe ga je daar als ouder mee om?
Lees meer
Alle nieuwsberichten

Ook dichtbij voor jou en je kind

Opvoeden en opgroeien doen we samen. Ook andere organisaties en vrijwilligers in en rond jouw woonplaats dragen graag hun steentje bij. Bekijk de initiatieven die we van harte steunen. Heb je ook een goed idee? Laat het ons weten.

Heb je een vraag? Bel ons op 0341 - 799 904 of neem online contact op