Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
bellenblaas bellenblaas

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de buurt, interessante cursussen of trainingen! Bekijk onderstaande nieuwsberichten voor meer informatie.

Nieuws

verkoudheid
Update: coronavirus en jouw afspraak bij het CJG Vanwege het coronavirus is onze dienstverlening anders dan je van ons gewend bent. De coronamaatregelen worden iets soepeler, maar het is overduidelijk dat we nog wel even te maken houden met de 1,5 meter-samenleving. Alleen zo krijgen we het coronavirus onder controle. Icare JGZ blijft daarom de komende tijd werken volgens een aangepaste werkwijze. We hebben aanvullend daarop een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. Onderstaand lees je wat dit voor jou en je kind betekent.
Lees meer
kids-girl-pencil-drawing-159823.jpg
Update groepstrainingen CJG Harderwijk Vanwege het coronavirus zijn alle trainingen vanuit het CJG Harderwijk in de afgelopen weken niet doorgegaan. Er wordt op dit moment gekeken hoe we dit weer kunnen gaan opstarten. Hierover volgt binnenkort meer informatie.
Lees meer
kinderen.jpg
Talk 'n Joy week 2020 Tactus organiseert van 25 juli tot en met 31 juli een Talk 'n Joy week voor jongens en meiden van 8 tot 18 jaar waarvan de vader en/of moeder een verslavingsprobleem heeft (gehad).
Lees meer
buiten spelen 1.jpg
Staycation 2020: tips en activiteiten! Wat kun je allemaal doen - alleen of met elkaar - wanneer je in de vakantie thuis bent. Lees hier onder andere tips voor vaders en moeders maar ook leuke binnen- en buitenactiviteiten die je kunt gaan doen.
Lees meer
banner kind spelend blokken.jpg
Kinderen thuis in Coronatijd Door de Corona crisis is ons dagelijks leven volledig veranderd. Veel activiteiten vinden momenteel in en om het huis plaats. Dit zijn we niet gewend; iedereen moet omschakelen, omgaan met een zee aan informatie, werk en privé lopen door elkaar en ook moet er meer tijd samen met de kinderen die thuis zijn worden ingevuld. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op je draagkracht, zeker als er geen afleiding is van sociale activiteiten, sport, opvang of school. Weet dat je hier zeker niet alleen voor staat, heel veel andere opvoeders voelen hetzelfde.
Lees meer
dialog-148815_960_720.png
Tips om over het Coronavirus te praten met je kind met autisme Zit jou kind met autisme vol vragen en angsten over het Coronavirus? Pas deze tips toe en creëer weer rust en duidelijkheid.
Lees meer
voetbal.jpg
Blog: ASS en Ajax Mijn zoon Kick zit sinds dit schooljaar in groep 1 van het speciaal onderwijs. Vanwege zijn ASS en ontwikkelingsachterstand heeft hij baat bij veel structuur, kleine klassen en één op één begeleiding. Na een half jaar kreeg hij z’n eerste rapport mee. En wauw, wat was dat een mooi rapport. Hij gaat met sprongen vooruit. Voor mij een bevestiging dat we een goede schoolkeus hebben gemaakt.
Lees meer
Boekstart_logo_diap_rgb-723x350.jpg
Boekstart - Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.
Lees meer
113  Zelfmoordpreventie
Blog: Zelfmoord onder jongeren Zelfmoord is al jaren de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Een zwaar onderwerp waarbij jongeren, maar ook hun ouders en professionals zich vaak ongemakkelijk en machteloos bij voelen. We vinden het moeilijk om hierover met jongeren in gesprek te gaan, omdat we de ingewikkelde processen die aan zelfmoordgedachten ten grondslag liggen, onvoldoende begrijpen. Professionals vragen zich dan, net als bij signalen van kindermishandeling, af of ze schade kunnen berokkenen wanneer ze ernaar vragen. En dus gebeurt het niet, of mist men de signalen (Augeo januari 2020).
Lees meer
FAC_logo2014_rgb_NOORD-VELUWE_blauw_pos01 (002).png
Jeugdzorgorganisaties bundelen krachten in FACT Jeugd Noord-Veluwe Vier jeugdzorgorganisaties werken vanaf februari samen in FACT Jeugd Noord-Veluwe. Het gaat om ’s Heeren Loo, GGz Centraal, Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Veluwe en Accare. Het FACT team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan jongeren met complexe problematiek en problemen op diverse levensgebieden. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten is de hulp krachtig en doeltreffend.
Lees meer
Alle nieuwsberichten

Ook dichtbij voor jou en je kind

Opvoeden en opgroeien doen we samen. Ook andere organisaties en vrijwilligers in en rond jouw woonplaats dragen graag hun steentje bij. Bekijk de initiatieven die we van harte steunen. Heb je ook een goed idee? Laat het ons weten.

Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 - 799 904 of stel hier je vraag