jongen_met_vader_op_schommel.jpg jongen_met_vader_op_schommel.jpg

Cursussen

We geven regelmatig trainingen en cursussen over van alles wat met opvoeden, opgroeien en ontwikkeling te maken heeft. Bijvoorbeeld over hoe je met het gedrag van je peuter of puber kan omgaan. Of trainingen voor kinderen/jongeren die beter voor zichzelf willen leren opkomen. Meedoen is meestal gratis. Lees hieronder meer over ons aanbod van trainingen en cursussen speciaal voor ouders en kinderen/jongeren!

Voor kinderen
Gedeeld verdriet

Ook kinderen rouwen, hoe jong ze ook zijn. Ze laten hun verdriet vaak zien in gedrag. In deze cursus werken kinderen van 8 t/m 12 jaar spelenderwijs aan omgaan met verlies.

Voor kinderen
Alles is anders

Ben je na de scheiding van je ouders verdrietig, in de war of boos? In deze groep praat je daar met andere kinderen over en helpen we je verder.

Voor kinderen
Brussengroep

Ben jij een jonge mantelzorger of heb je een broer of zus met bijvoorbeeld ADD/ADHD, Autisme, Syndroom van Down of een bepaalde beperking? Dan is de Brussengroep misschien iets voor jou!

Voor kinderen
En nu ik!

Ieder kind reageert anders op spanningen in huis. En de gevolgen kunnen erg groot zijn. In deze praat- en doegroep werken we met kinderen spelenderwijs aan een groter gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Voor ouders
Peuter in zicht!

Peuters ontwikkelen zich razendsnel. Dat is voor ouders zowel boeiend als lastig soms. Wat doe je als jouw kind een driftbui heeft, niet wil luisteren of andere kinderen slaat? Deze cursus geeft je praktische handvatten.

Voor ouders
Positief opvoeden

Opvoeden is leuk en soms ook moeilijk. Wat doe je als je kind slecht luistert? Driftig of juist verdrietig is? Deze opvoedcursus geeft je concrete tips en handvatten om met grote en kleine problemen in het gezin om te gaan.

Voor ouders
Online cursus positief opvoeden

Opvoedproblemen op tijd oplossen? Dat leer je in deze cursus die je gewoon thuis, op je pc of tablet kan doen.

Heb je een vraag? Bel ons op 0341 - 799 904 of neem online contact op