peuter_bij_speelgoedkist peuter_bij_speelgoedkist

Nieuws


Terugblik Theateravond IJS, 23-11-'23
Terugblik op de Week tegen kindermishandeling 2023: Met een grote groep inwoners, professionals en inwoners keken we naar de aangrijpende monoloog van Hent Hamming over zijn eigen levensverhaal in de theatervoorstelling IJS op 23 november.
Lees meer
Afbeelding2
Week van de opvoeding an 2 tot en met 8 oktober is het de Week van de Opvoeding. Het thema is net als vorig jaar 'samen delen, samen weten'. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.
Lees meer
cartoon
Ontdek het Verhaal achter het Jeugddossier We willen je graag uitnodigen voor een vrolijke en inspirerende bijeenkomst die we organiseren om de prestatie van onze CJG-collega Janine Benjamins te vieren.
Lees meer
krant
Praktijkondersteuning bij huisartsen vanuit het CJG: Betere zorg voor iedereen! Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk?
Lees meer
opvoeden
Lezing : Inspiratie voor leuker en makkelijker opvoeden. Tischa neemt je mee in haar visie op opvoeden en omgaan met kinderen: vanuit verbinding, contact en samenwerking en niet vanuit macht en onmacht.
Lees meer
mim.jpg
Moeders informeren moeders: Ervaren moeders gezocht! Vind jij het leuk om andere moeders te laten genieten van het moeder zijn? Meld je aan als vrijwilliger bij Moeders Informeren Moeders (MIM).
Lees meer
Kinderen
Tijdelijke stop groepstrainingen Tot en met het voorjaar van 2024 zullen er vanuit het CJG Harderwijk geen groepstrainingen worden gegeven. Nadere informatie volgt nog.
Lees meer
Wachttijd
Wachttijd jeugdhulp Je bent van harte welkom om je vragen over opgroeien, opvoeden en gezondheid aan ons te stellen.
Lees meer
Kick vlokken (002)
Blog | Vlokken Blog van Angenieta, moeder van 3 zoons (9, 7 en 6). Haar middelste zoon heeft ASS en een ontwikkelingsachterstand. Zij schrijft over de impact die dit heeft op hun leven. De mooie en bijzondere momenten die ze meemaken, in het dagelijkse leven, deelt ze graag met ons in deze blog.
Lees meer
sterretjes.jpg
Goed voor jezelf zorgen als ouder Wist je dat jou welbevinden invloed heeft op je kind? Goed voornemen dus voor 2022, beter voor jezelf zorgen!
Lees meer
Janine Benjamins.jpg
Janine Benjamins wint Flora van Laar-prijs 2021 Op 19 november is tijdens de AJN-dag van AJN Jeugdartsen Nederland bekendgemaakt dat Janine Benjamins de Flora van Laar-prijs heeft gewonnen. De Flora van Laar-prijs wordt tweejaarlijkse uitgereikt om talent en vernieuwend onderzoek op het gebied van de Jeugdgezondheidszorg te stimuleren.
Lees meer
chat laptop.png
CJG’s Noord-Veluwe vanaf 22 november ook anoniem bereikbaar via livechat! Ook buiten kantoortijden zijn wij nu bereikbaar via de live chat. Anoniem kunnen hier alle vragen beantwoorden over opvoeden en opgroeien.
Lees meer
JCArenA (002).jpg
Blog | Het perfecte gezinsuitje Blog van Angenieta, moeder van 3 zoons (8, 6 en 5). Haar middelste zoon heeft ASS en een ontwikkelingsachterstand. Zij schrijft over de impact die dit heeft op hun leven. De mooie en bijzondere momenten die ze meemaken, in het dagelijkse leven, deelt ze graag met ons in deze blog.
Lees meer
zebrapad.jpg
Ben jij LHBTI+? Village people jongeren café voor jongeren tussen de 10-18 jaar
Lees meer
Logo-Nix18.jpg
Tips over NIX NIX
Lees meer
koffie.webp
Pools trefpunt Harderwijk ''Laten we praten, vragen en ontdekken'' Het Poolse trefpunt is bedoeld voor Poolse mensen woonachtig in Harderwijk en omstreken. Het doel van het trefpunt is om elkaar te kunnen ontmoeten, informatie uit te wisselen of om hulp/ondersteuning te vragen.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: 'Anders ga jij toch vast lopend naar huis' “Anders ga jij toch vast lopend naar huis.” Dat zei ik tegen Kick toen ik met hem stond te wachten op zijn broer bij school. Dom natuurlijk. Heel even verloor ik mijn geduld en vergat ik dat hij alles letterlijk neemt. Veel mensen met ASS hebben deze eigenschap. Kick ook.
Lees meer
laptopopbank.jpg
Blog Schrijvmeisje: 'Achter de schermen' Blog: 'Achter de schermen'
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: Wat is een kwetsbaar kind? Deze vraag laat mij maar niet los de laatste tijd. Sinds 16 december zijn alle scholen dicht om het aantal corona besmettingen te laten dalen. In eerste instantie volgens mij ingegeven door het feit dat ouders veel meer naar kantoor blijven gaan dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar. Het is toch verschrikkelijk dat kinderen moeten leiden onder volwassenen die het thuiswerken niet zien zitten of door werkgevers die eisen dat hun werknemers naar kantoor komen?!
Lees meer
samen spelen2.jpg
Blog: Samen spelen Tijdens het schrijven van dit blog, moest ik denken aan het liedje wat ik vroeger leerde op school: ook al zijn we nog maar klein, samen spelen is pas fijn. We weten allemaal hoe belangrijk het is voor kinderen om (samen) te spelen. Spel heeft een belangrijke plek in de ontwikkeling van een kind. Al spelende wordt de wereld ontdekt.
Lees meer
foto blog Harderwijk.jpg
Blog: Wie het weet mag het zeggen September 2020 stond voor deur. Gelukkig bleef het zonnetje nog even flink schijnen, maar de vakantie (in eigen land) was toch echt voorbij. De eerste schooldag diende zich aan....
Lees meer
gezin in gesprek
Blog: 'Door de handreikingen van de oudercursus is de maaltijd weer een gezellig en leuk gezinsmoment' Mijn naam is Jose (31) en ik ben getrouwd met Gert (32). Samen hebben we twee jongens van 5 en 3 jaar. We genieten van onze jongens, maar ze zuigen ons ook leeg qua energie. De hele dag "politieagentje" spelen, ik had me een leven met kinderen toch anders voorgesteld. Onze jongens zijn energiek, temperamentvol en met een simpel antwoord nemen ze geen genoegen. S' avonds waren we blij als ze op bed lagen.
Lees meer
Stichting twinkel.png
Stichting Twinkel: van en voor ouders met kinderen met een (meervoudige) beperking Stichting Twinkel is een nieuwe vereniging van en voor ouders met kinderen met een (meervoudige) beperking. Ze organiseren verschillende activiteiten in Harderwijk/ Ermelo. Twinkel nodigt je graag uit voor de volgende activiteiten.
Lees meer
welkom
Nieuw in Harderwijk: Pleegouder Café Ontmoet andere pleegouders en deel je ervaringen tijdens de drie bijeenkomsten die georganiseerd worden.
Lees meer
IMG_8495.jpg
Blog: Ons leven in Coronatijd En toen was het ineens zover. De lockdown in Nederland. Scholen werden gesloten en we werden gesommeerd thuis te werken. Dat was even schrikken zeg! Maar al snel kwam het relativeringsvermogen: als we maar gezond blijven dan redden we het wel samen.
Lees meer
Foto blogg pregnant_ (002).jpg
Prenatale zorg: Extra steun tijdens de zwangerschap Wanneer een moeder in verwachting is van haar eerste kind dan veranderd er veel in haar leven. Voor sommige vrouwen is het dan ook fijn als ze behalve met de verloskundige ook met iemand anders kunnen praten over de zwangerschap. Bijvoorbeeld omdat er thuis problemen zijn of als ze te weinig steun voelen van anderen tijdens de zwangerschap.
Lees meer
voetbal.jpg
Blog: ASS en Ajax Mijn zoon Kick zit sinds dit schooljaar in groep 1 van het speciaal onderwijs. Vanwege zijn ASS en ontwikkelingsachterstand heeft hij baat bij veel structuur, kleine klassen en één op één begeleiding. Na een half jaar kreeg hij z’n eerste rapport mee. En wauw, wat was dat een mooi rapport. Hij gaat met sprongen vooruit. Voor mij een bevestiging dat we een goede schoolkeus hebben gemaakt.
Lees meer
Boekstart_logo_diap_rgb-723x350.jpg
Boekstart - Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.
Lees meer
113  Zelfmoordpreventie
Blog: Zelfmoord onder jongeren Zelfmoord is al jaren de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Een zwaar onderwerp waarbij jongeren, maar ook hun ouders en professionals zich vaak ongemakkelijk en machteloos bij voelen. We vinden het moeilijk om hierover met jongeren in gesprek te gaan, omdat we de ingewikkelde processen die aan zelfmoordgedachten ten grondslag liggen, onvoldoende begrijpen. Professionals vragen zich dan, net als bij signalen van kindermishandeling, af of ze schade kunnen berokkenen wanneer ze ernaar vragen. En dus gebeurt het niet, of mist men de signalen (Augeo januari 2020).
Lees meer
FAC_logo2014_rgb_NOORD-VELUWE_blauw_pos01 (002).png
Jeugdzorgorganisaties bundelen krachten in FACT Jeugd Noord-Veluwe Vier jeugdzorgorganisaties werken vanaf februari samen in FACT Jeugd Noord-Veluwe. Het gaat om ’s Heeren Loo, GGz Centraal, Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Veluwe en Accare. Het FACT team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan jongeren met complexe problematiek en problemen op diverse levensgebieden. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten is de hulp krachtig en doeltreffend.
Lees meer
schreeuwen
Terugblik op de theatervoorstelling in de Week tegen Kindermishandeling In dit bericht blikken we terug op de theatervoorstelling van 20 november in de Week tegen Kindermishandeling. Lees hier meer..
Lees meer
CJGGROEITOP.
CJG Harderwijk ontvangt Koploper-certificaat Het Actie Leer Netwerk heeft "CJG Groeit op" van het Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk benoemd tot Koploper - onderdeel van het Koplopernetwerk van het Actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Lees meer
Gamer
Gamen: hobby of verslaving? Op welke manier hou je gamen leuk en wanneer wordt het problematisch? Dit filmpje van het Klokhuis maakt hier meer over duidelijk!
Lees meer
Beren
Blog: 2 Beren Lees hier de nieuwste blog, geschreven door Angenieta. Ditmaal over beren op de weg..!
Lees meer
Kind tablet
Peuters en mediagebruik Je peuter doet het liefst alles samen met jou. Doordat je kind zich dan veilig voelt, kan het volop leren. Ook als je media gebruikt, is het belangrijk voor je peuter om dat samen te doen. Je kind geniet en leert er dan het meest van.
Lees meer
Kinderen
Jeugddossier Noord-Veluwe Vanaf 9 september is er een nieuw Jeugddossier voor alle kinderen op de Noord-Veluwe.
Lees meer
Ijsje
Blog: Van opa mag het wel…. Er kan wrijving ontstaan tussen ouders en grootouders als het aankomt op de opvoeding. Maar met een paar praktische adviezen zijn de meeste problemen heel goed te voorkomen.
Lees meer
strand
Blog: Hoe overleef ik de zomervakantie? In deze blog wat tips en ideeën voor de zomervakantie
Lees meer
Ventilator
Tropennachten! Tropennachten zijn nachten waarbij de temperatuur boven de 20 graden blijft. Maar hoe kan je dan toch goed in slaap vallen? Bekijk hier een filmpje!
Lees meer
Waterval
Blog: De Supermarktsoap Sinds ik kinderen heb is een bezoekje aan de supermarkt een hele uitdaging. Waar ik vroeger binnen vijf of hooguit tien minuten weer bij de kassa stond met een kar vol boodschappen voor de hele week, trek ik er nu rustig een half uur voor uit..
Lees meer
Baby's
Centering Ouderschap Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw baby, ontwikkeling en opgroeien? En om dit samen met andere ouders te beleven? Centering Ouderschap maakt dit mogelijk!
Lees meer
7dagenwaterhallenge
Blog: Een week lang water drinken! Uitdagingen ga ik niet snel uit de weg. Het houdt je scherp om af en toe uit je comfortzone te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en te leren. Zo kwam een aantal weken geleden de #7dagenwaterchallenge van GA! Harderwijk op mijn pad.
Lees meer
Onweer
Stormachtige nachten Was je afgelopen nachten ook wakker toen de voorjaarsstormen met onweer over Nederland raasden? Jij en je baby zijn ’s nachts vaker wakker dan de gemiddelde Nederlander. Behalve wanneer er een storm over het land raast. Dan is iedereen wel even wakker geweest door het lawaai van het onweer. Daar wordt over gesproken, dat vindt iedereen normaal.
Lees meer
Scheiding kind
Blog: Hou van mij... Blog: Hou van mij.....
Lees meer
Brein
Vlog over ADHD en druk gedrag In deze leuke vlog zien we jongere Jaap die tips en trucs geeft hoe je rustig kan worden op school en je energie kwijt kan!
Lees meer
Uniek Sporten
Uniek Sporten: voor (jonge) sporters met een beperking! Uniek Sporten: aanbod voor (jonge) sporters met een beperking, ook in de gemeente Harderwijk!
Lees meer
Meldcode-huiselijk-geweld-kindermishandeling-e1400193109103.jpg
Tips voor bespreekbaar maken kindermishandeling. 21 tips om kindermishandeling bespreekbaar te maken!
http://www.weektegenkindermishandeling.nl//files/downloads/21bespreektips.pdf
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 - 799 904 of neem online contact op