peuter_bij_speelgoedkist peuter_bij_speelgoedkist

Nieuws


moitor .jpg
De Kindermonitor komt eraan! Dit najaar voert de GGD in samenwerking met Yunio, Icare JGZ, Vérian en het CJG Apeldoorn een groot onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van kinderen tussen de 0 en 12 jaar.
Lees meer
logo villa Pinedo
Nieuwtje van Villa Pinedo Vandaag zal Villa Pinedo een nieuwtje aankondigen. Deze kun je hieronder ook lezen. Voor meer informatie check de site van Villa Pinedo!!
Lees meer
dagvandescheiding.jpg
Dag van de scheiding 2021 Vandaag, 10 september, is het de dag van de scheiding.
Lees meer
WE.jpg
Vacature CJG Harderwijk | Wij gaan uitbreiden! Heb jij ervaring in het jeugddomein? Dan zoeken we jou!
Lees meer
vacature
CJG Elburg zoekt enthousiaste Jeugd- en Gezinswerker Heb jij ervaring in het ondersteunen van gezinnen? dan komt dat goed uit want CJG Elburg zoekt jou!
Lees meer
Week van de Opvoeding Poster 5 oktober.jpg
Ouderavond voor ouders van pubers De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Hierbij draait het om de ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals.
Lees meer
Poster peuter in zicht.pdf
Peuter in zicht! gaat weer van start Peuters ontwikkelen zich razendsnel. Dat is voor ouders zowel boeiend als lastig. Wat doet u als uw kind een driftbui heeft, niet wil luisteren of andere kinderen slaat? Deze cursus geeft je praktische handvatten om met dit typische peutergedrag om te gaan.
Lees meer
Huttenfeest 2021.jpg
Huttenfeest 2021 Het huttenfeest is speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die uit gezinnen komen waar weinig geld is.
Lees meer
Logo-Nix18.jpg
Tips over NIX NIX
Lees meer
Zonnebloem.webp
Bereikbaarheid/wachttijden zomerperiode In verband met de zomerperiode en de vakanties van medewerkers kan het zijn dat wij in de maanden juli en augustus minder goed bereikbaar zijn en dat de wachttijd na een aanmelding langer is dan normaal.
Lees meer
koffie.webp
Pools trefpunt Harderwijk ''Laten we praten, vragen en ontdekken'' Het Poolse trefpunt is bedoeld voor Poolse mensen woonachtig in Harderwijk en omstreken. Het doel van het trefpunt is om elkaar te kunnen ontmoeten, informatie uit te wisselen of om hulp/ondersteuning te vragen.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: 'Anders ga jij toch vast lopend naar huis' “Anders ga jij toch vast lopend naar huis.” Dat zei ik tegen Kick toen ik met hem stond te wachten op zijn broer bij school. Dom natuurlijk. Heel even verloor ik mijn geduld en vergat ik dat hij alles letterlijk neemt. Veel mensen met ASS hebben deze eigenschap. Kick ook.
Lees meer
vacature
Vacature jeugd- en gezinswerker 24-36 uur Door uitbreiding van activiteiten zoeken de Centra voor Jeugd en Gezin op de Noord-Veluwe (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek) voortdurend enthousiaste jeugd- en gezinswerkers (24 - 36 uur per week) die met ons onze ambitie waar willen maken!
Lees meer
laptopopbank.jpg
Blog Schrijvmeisje: 'Achter de schermen' Blog: 'Achter de schermen'
Lees meer
corona-afbeelding 1.jpg
CJG Harderwijk biedt in coronatijd een luisterend oor De periode waarin we te maken hebben met corona duurt langer dan verwacht. Dit kan voor spanningen zorgen. Spanningen die er misschien al waren, of die door de situatie juist zijn ontstaan. Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk biedt een luisterend oor.
Lees meer
vadermoederkind.png
Cursus voor kinderen van gescheiden ouders: 'Alles is anders' gaat weer starten. Hoe goed je als ouder ook je best doet, je kind is onvrijwillig slachtoffer van een scheiding. Sommige kinderen zijn na de scheiding van hun ouders verdrietig, in de war of boos. Een steuntje in de rug om ze door een moeilijke tijd heen te helpen is heel veel waard. Of de scheiding nu 2 maanden, 2 jaar of langer geleden is. In deze groep praat je kind daar met andere kinderen over. Ook tekenen en schrijven helpt soms om dingen die je kind voelt kwijt te kunnen.
Lees meer
beeldbellen.webp
Beeldbellen met de JGZ Vanwege het coronavirus werken we alleen op afspraak en natuurlijk zorgen we ervoor dat een bezoek aan het consultatiebureau veilig is. Om er voor te zorgen dat  het niet te druk wordt in de wachtkamer, doen we een deel van de afspraken via telefoon of via beeldbellen. Als jouw afspraak telefonisch is of via beeldbellen, dan ben je hier altijd van tevoren over geïnformeerd door jouw JGZ team. Natuurlijk kun je ook zelf aangeven als jouw voorkeur uitgaat naar een online (beeldbel) consult. Lees hier meer over onze actuele werkwijze rondom corona.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: Wat is een kwetsbaar kind? Deze vraag laat mij maar niet los de laatste tijd. Sinds 16 december zijn alle scholen dicht om het aantal corona besmettingen te laten dalen. In eerste instantie volgens mij ingegeven door het feit dat ouders veel meer naar kantoor blijven gaan dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar. Het is toch verschrikkelijk dat kinderen moeten leiden onder volwassenen die het thuiswerken niet zien zitten of door werkgevers die eisen dat hun werknemers naar kantoor komen?!
Lees meer
logo_NJI_2020.png
Steun aan ouders van jongeren in coronatijd Opvoeden van pubers blijft lastig voor ouders en dat is in deze coronatijd helemaal een uitdaging. Hoe ga je daar als ouder mee om?
Lees meer
laptop
Tieners motiveren voor thuisonderwijs Hoe krijg en houd je tieners gemotiveerd voor onderwijs op afstand, vooral wanneer je ook zelf thuis weer aan het werk gaat? Hier lees je verschillende tips (bron nji).
Lees meer
samen spelen2.jpg
Blog: Samen spelen Tijdens het schrijven van dit blog, moest ik denken aan het liedje wat ik vroeger leerde op school: ook al zijn we nog maar klein, samen spelen is pas fijn. We weten allemaal hoe belangrijk het is voor kinderen om (samen) te spelen. Spel heeft een belangrijke plek in de ontwikkeling van een kind. Al spelende wordt de wereld ontdekt.
Lees meer
foto blog Harderwijk.jpg
Blog: Wie het weet mag het zeggen September 2020 stond voor deur. Gelukkig bleef het zonnetje nog even flink schijnen, maar de vakantie (in eigen land) was toch echt voorbij. De eerste schooldag diende zich aan....
Lees meer
gezin in gesprek
Blog: 'Door de handreikingen van de oudercursus is de maaltijd weer een gezellig en leuk gezinsmoment' Mijn naam is Jose (31) en ik ben getrouwd met Gert (32). Samen hebben we twee jongens van 5 en 3 jaar. We genieten van onze jongens, maar ze zuigen ons ook leeg qua energie. De hele dag "politieagentje" spelen, ik had me een leven met kinderen toch anders voorgesteld. Onze jongens zijn energiek, temperamentvol en met een simpel antwoord nemen ze geen genoegen. S' avonds waren we blij als ze op bed lagen.
Lees meer
mim.jpg
Moeders informeren moeders: Ervaren moeders gezocht! Vind jij het leuk om andere moeders te laten genieten van het moeder zijn? Meld je aan als vrijwilliger bij Moeders Informeren Moeders (MIM).
Lees meer
Stichting twinkel.png
Stichting Twinkel: van en voor ouders met kinderen met een (meervoudige) beperking Stichting Twinkel is een nieuwe vereniging van en voor ouders met kinderen met een (meervoudige) beperking. Ze organiseren verschillende activiteiten in Harderwijk/ Ermelo. Twinkel nodigt je graag uit voor de volgende activiteiten.
Lees meer
welkom
Nieuw in Harderwijk: Pleegouder Café Ontmoet andere pleegouders en deel je ervaringen tijdens de drie bijeenkomsten die georganiseerd worden.
Lees meer
verkoudheid
Je kind laten testen op corona. Hoe werkt het? (Bron: NJI) Hoe ga je om met de gevolgen van het coronavirus? Het NJI heeft informatie over het testen en hoe je kind hierop voor te kunnen bereiden.
Lees meer
IMG_8495.jpg
Blog: Ons leven in Coronatijd En toen was het ineens zover. De lockdown in Nederland. Scholen werden gesloten en we werden gesommeerd thuis te werken. Dat was even schrikken zeg! Maar al snel kwam het relativeringsvermogen: als we maar gezond blijven dan redden we het wel samen.
Lees meer
Foto blogg pregnant_ (002).jpg
Prenatale zorg: Extra steun tijdens de zwangerschap Wanneer een moeder in verwachting is van haar eerste kind dan veranderd er veel in haar leven. Voor sommige vrouwen is het dan ook fijn als ze behalve met de verloskundige ook met iemand anders kunnen praten over de zwangerschap. Bijvoorbeeld omdat er thuis problemen zijn of als ze te weinig steun voelen van anderen tijdens de zwangerschap.
Lees meer
dialog-148815_960_720.png
Tips om over het Coronavirus te praten met je kind met autisme Zit jou kind met autisme vol vragen en angsten over het Coronavirus? Pas deze tips toe en creëer weer rust en duidelijkheid.
Lees meer
voetbal.jpg
Blog: ASS en Ajax Mijn zoon Kick zit sinds dit schooljaar in groep 1 van het speciaal onderwijs. Vanwege zijn ASS en ontwikkelingsachterstand heeft hij baat bij veel structuur, kleine klassen en één op één begeleiding. Na een half jaar kreeg hij z’n eerste rapport mee. En wauw, wat was dat een mooi rapport. Hij gaat met sprongen vooruit. Voor mij een bevestiging dat we een goede schoolkeus hebben gemaakt.
Lees meer
Boekstart_logo_diap_rgb-723x350.jpg
Boekstart - Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.
Lees meer
113  Zelfmoordpreventie
Blog: Zelfmoord onder jongeren Zelfmoord is al jaren de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Een zwaar onderwerp waarbij jongeren, maar ook hun ouders en professionals zich vaak ongemakkelijk en machteloos bij voelen. We vinden het moeilijk om hierover met jongeren in gesprek te gaan, omdat we de ingewikkelde processen die aan zelfmoordgedachten ten grondslag liggen, onvoldoende begrijpen. Professionals vragen zich dan, net als bij signalen van kindermishandeling, af of ze schade kunnen berokkenen wanneer ze ernaar vragen. En dus gebeurt het niet, of mist men de signalen (Augeo januari 2020).
Lees meer
FAC_logo2014_rgb_NOORD-VELUWE_blauw_pos01 (002).png
Jeugdzorgorganisaties bundelen krachten in FACT Jeugd Noord-Veluwe Vier jeugdzorgorganisaties werken vanaf februari samen in FACT Jeugd Noord-Veluwe. Het gaat om ’s Heeren Loo, GGz Centraal, Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Veluwe en Accare. Het FACT team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan jongeren met complexe problematiek en problemen op diverse levensgebieden. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten is de hulp krachtig en doeltreffend.
Lees meer
Zwangere buik
Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen vanaf 22 weken Vanaf 16 december 2019 kunnen aanstaande moeders vanaf dat ze 22 weken zwanger zijn een gratis vaccinatie krijgen tegen kinkhoest. Deze vaccinatie beschermt je baby in de eerste weken na de geboorte tegen kinkhoest. In de meeste gevallen kan je kindje zelf daarna een prik minder krijgen uit het Rijksvaccinatieprogramma.
Lees meer
schreeuwen
Terugblik op de theatervoorstelling in de Week tegen Kindermishandeling In dit bericht blikken we terug op de theatervoorstelling van 20 november in de Week tegen Kindermishandeling. Lees hier meer..
Lees meer
CJGGROEITOP.
CJG Harderwijk ontvangt Koploper-certificaat Het Actie Leer Netwerk heeft "CJG Groeit op" van het Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk benoemd tot Koploper - onderdeel van het Koplopernetwerk van het Actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Lees meer
Gamer
Gamen: hobby of verslaving? Op welke manier hou je gamen leuk en wanneer wordt het problematisch? Dit filmpje van het Klokhuis maakt hier meer over duidelijk!
Lees meer
Beren
Blog: 2 Beren Lees hier de nieuwste blog, geschreven door Angenieta. Ditmaal over beren op de weg..!
Lees meer
Kind tablet
Peuters en mediagebruik Je peuter doet het liefst alles samen met jou. Doordat je kind zich dan veilig voelt, kan het volop leren. Ook als je media gebruikt, is het belangrijk voor je peuter om dat samen te doen. Je kind geniet en leert er dan het meest van.
Lees meer
Kinderen
Jeugddossier Noord-Veluwe Vanaf 9 september is er een nieuw Jeugddossier voor alle kinderen op de Noord-Veluwe.
Lees meer
Ijsje
Blog: Van opa mag het wel…. Er kan wrijving ontstaan tussen ouders en grootouders als het aankomt op de opvoeding. Maar met een paar praktische adviezen zijn de meeste problemen heel goed te voorkomen.
Lees meer
strand
Blog: Hoe overleef ik de zomervakantie? In deze blog wat tips en ideeën voor de zomervakantie
Lees meer
Ventilator
Tropennachten! Tropennachten zijn nachten waarbij de temperatuur boven de 20 graden blijft. Maar hoe kan je dan toch goed in slaap vallen? Bekijk hier een filmpje!
Lees meer
Waterval
Blog: De Supermarktsoap Sinds ik kinderen heb is een bezoekje aan de supermarkt een hele uitdaging. Waar ik vroeger binnen vijf of hooguit tien minuten weer bij de kassa stond met een kar vol boodschappen voor de hele week, trek ik er nu rustig een half uur voor uit..
Lees meer
Baby's
Centering Parenting Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw baby, ontwikkeling en opgroeien? En om dit samen met andere ouders te beleven? Centering Parenting maakt dit mogelijk!
Lees meer
7dagenwaterhallenge
Blog: Een week lang water drinken! Uitdagingen ga ik niet snel uit de weg. Het houdt je scherp om af en toe uit je comfortzone te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en te leren. Zo kwam een aantal weken geleden de #7dagenwaterchallenge van GA! Harderwijk op mijn pad.
Lees meer
Onweer
Stormachtige nachten Was je afgelopen nachten ook wakker toen de voorjaarsstormen met onweer over Nederland raasden? Jij en je baby zijn ’s nachts vaker wakker dan de gemiddelde Nederlander. Behalve wanneer er een storm over het land raast. Dan is iedereen wel even wakker geweest door het lawaai van het onweer. Daar wordt over gesproken, dat vindt iedereen normaal.
Lees meer
Scheiding kind
Blog: Hou van mij... Blog: Hou van mij.....
Lees meer
Brein
Vlog over ADHD en druk gedrag In deze leuke vlog zien we jongere Jaap die tips en trucs geeft hoe je rustig kan worden op school en je energie kwijt kan!
Lees meer
Uniek Sporten
Uniek Sporten: voor (jonge) sporters met een beperking! Uniek Sporten: aanbod voor (jonge) sporters met een beperking, ook in de gemeente Harderwijk!
Lees meer
Meldcode-huiselijk-geweld-kindermishandeling-e1400193109103.jpg
Tips voor bespreekbaar maken kindermishandeling. 21 tips om kindermishandeling bespreekbaar te maken!
http://www.weektegenkindermishandeling.nl//files/downloads/21bespreektips.pdf
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 - 799 904 of neem online contact op