CJG Harderwijk ontvangt Koploper-certificaat

In de jeugdzorg is iedereen op zoek naar goede voorbeelden om gewone vragen snel te beantwoorden en om ingewikkelde vragen sneller toe te leiden naar de juiste hulp. Om dat voor elkaar te krijgen werken Stichting Jeugd Noord Veluwe, Icare (JGZ 0-4) en de GGD (JGZ 4-18) intensief samen. Zij vormen gezamenlijk één herkenbare organisatie voor alles wat opgroeien, gezondheid en opvoeden betreft, namelijk het Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk. 

Op deze manier zijn meer gezinnen te bereiken en kunnen medewerkers vroegtijdig en laagdrempelig meedenken. Doel is minder opschalen van de zorg door aanwezig te zijn bij de lokale partners (zoals scholen, welzijnsorganisaties, huisartsen), preventief werken en als het nodig is direct (externe) specialisten inzetten en samen met gezinnen op weg gaan totdat zij zelf weer verder kunnen. 

Het Actie Leer Netwerk heeft "CJG Groeit op" van het Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk benoemd tot Koploper - onderdeel van het Koplopernetwerk van het Actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

CJGGROEITOP.

Op de foto ontvangt Janienke de Haan (Jeugd- en Gezinswerker) het KOPLOPER-certificaat van Geert Jan Buisman namens het Ministerie van VWS.