Uniek Sporten: voor (jonge) sporters met een beperking!

Uniek Sporten helpt mensen met een beperking de juiste sport te vinden in hun eigen regio. Ook ondersteunt Uniek Sporten de sportverenigingen die gehandicaptensport (willen) aanbieden. Op de website van Uniek Sporten kan je voor de gemeente Harderwijk vinden welke sporten en bij welke sportaanbieders er worden aangeboden en voor welke doelgroep deze geschikt zijn! Hieronder de link naar de website:

https://www.unieksporten.nl/

"Sporten en bewegen is gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor de conditie, je wordt er fit en vrolijk van, en tijdens het sporten kan je sociale contacten opdoen. Daarom vinden wij dat sport belangrijk is voor iedereen. Een handicap hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Middels Uniek Sporten wil Fonds Gehandicaptensport ervoor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor een beter en groter sportaanbod voor mensen met een handicap en meer aandacht voor gehandicaptensport in het algemeen. Het doel is om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. Pas als iedereen met een handicap kan sporten is voor ons de wedstrijd gewonnen". Bron: website Uniek Sporten