Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Roken, Drank & Drugs

Drugs combineren

Je kunt natuurlijk sowieso beter geen drugs gebruiken. Zeker niet als je nog jong bent. Maar ook nog verschillende soorten drugs met elkaar combineren? Dat is al helemaal gevaarlijk. Zeker als je niet goed weet wat je doet.

Wat is drugs combineren?

Drugs combineren, is verschillende soorten drugs gebruiken op dezelfde avond. Dus ook als je drugs gebruikt én alcohol drinkt. Bijvoorbeeld blowen en een biertje drinken.

Wat gebeurt er als je drugs combineert?

Als je drugs met elkaar combineert weet je van te voren niet wat het effect zal zijn. De ene persoon reageert er anders op dan de andere persoon. Bovendien kan het ook nog per situatie verschillen.

Waarom is het gevaarlijk?

Bepaalde combinaties kunnen extra belastend zijn voor je hart en bloedvaten. Andere combinaties kunnen weer leiden tot een grotere kans op hersenschade.

Op Drugsinfo.nl vind je meer informatie over het combineren van drugs.

Vragen over drugs

Heb je vragen over drugs of bepaalde combinaties? Bel dan met de Drugs Infolijn: 0900 1995 (10 cent per minuut).

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 - 799 904 of stel hier je vraag