Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Mijn lichaam

Gezondheid

Als je ziek bent, voel je je niet lekker. Je hebt dan bijvoorbeeld koorts of buikpijn of oorpijn. En soms ben je zo ziek dat je naar de dokter moet.

Wat doe je als je ziek bent?

Als je ziek bent, heeft je lichaam rust nodig. Het is dan goed om veel te slapen, of ik ieder geval lekker op bed te liggen. Misschien slik je ook medicijnen die je van de dokter hebt gekregen. Als je je weer wat beter voelt en niet de hele dag in bed hoeft te liggen, kun je weer iets doen wat je leuk vindt.

Hoe blijf je gezond?

Gezond zijn is voor iedereen belangrijk. Je kunt niet alle ziekten voorkomen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om zo gezond mogelijk te leven. Belangrijk is: gezond eten, genoeg slapen en veel bewegen.

Hoeveel slaap heb ik nodig?

Na een volle schooldag en het spelen na schooltijd heeft je lichaam rust nodig. Tijdens je slaap is je lichaam hard aan het werk om je te laten groeien. Daarom heb je elke dag ongeveer tien uur slaap nodig.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 - 799 904 of stel hier je vraag