Ik heb een vraag
Adresgegevens
Wethouder Jansenlaan 200
3844 DG Harderwijk
0341 - 799 904 Contact Ik heb een vraag
Verliefdheid en verkering

Seks enzo

Seks betekent heel veel. Het is alles wat je kunt doen wat met seks te maken heeft zoals zoenen, tongzoenen, knuffelen, elkaar aaien, enzovoorts.

Wanneer mag je seks hebben?

Als je nog geen twaalf jaar bent mag je geen seks hebben. Dat staat in de wet. Knuffelen, kussen of zoenen mag wel. Maar alleen als je het allebei wil.

Is seks lekker?

De meeste mensen vinden seks fijn, omdat het intiem is. Het geeft ook een lekker gevoel in je lichaam. Seks is alleen fijn als je het allebei wilt.

Ik wil nog niet verder gaan

Als je verkering hebt, kan het zijn dat jullie met elkaar knuffelen en zoenen. Maar dat hoeft niet! Als jij dat nog niet wilt, mag je altijd 'nee' zeggen. Knuffelen, strelen, zoenen of seks is alleen fijn als jullie het allebei willen.

Doet iemand iets bij je wat je niet wilt, zoals je zoenen, je aanraken of foto's van je maken, dan is dat strafbaar. Vertel het dan aan iemand die je vertrouwt.

Praat over seks

Praat over seks met iemand die je vertrouwt, zoals je ouders, je juf of meester. Je kunt ook gratis bellen (0800-0432) en chatten met de Kindertelefoon.

Meer informatie

Lees voor meer informatie de Pubergids door.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 - 799 904 of stel hier je vraag